BENKO-KLIN
Szemészeti Kft.
E-mail: benko-klinkft@hotmail.com
Telefon: +36304499170 és +36308790101Rendelő: Nyíregyháza, Ér u. 9.

Lézeres látásjavítás: alkalmassági vizsgálat

  • A vizsgálat napján nem kelléhgyomorral érkezni. A vizsgálat mintegy másfél órát vesz igénybe, mely folyamán szemcseppekkel kitágítják a pupillát, így szem fényérzékennyé válik, és a vizsgálaton résztvevő körülbelül másnap reggelig nem lát majd élesen közelre, esetenként távolra sem. Ezért semmiképp sem tanácsolják a vizsgálat utáni autóvezetést. Javasolt a napszemüveg használata, mivel jelentősen csökkenti a fényérzékenységet.
  • A vizsgálat elott legalább 10 napig nem szabad lágy kontaktlencsét viselni, keménylencse esetén ez az ido a duplája, azaz 20 nap! Ennek betartása nagyon fontos, mert befolyásolhatja a vizsgálati értékeket! Ez igaz a műtét előtt is!
  • A hölgy páciensek ügyeljenek arra, hogy smink nélkül érkezzenek.
  • Hozzák magukkal a korábbi szemészeti és belgyógyászati orvosi dokumentációt.
  • A vizsgálat eredménye 1-2 hónapig érvényes. Ezen idő elteltével a vizsgálat megismétlésére lehet szükség a lézeres látásjavító műtét elvégzése előtt.

Szintén fontos tudni!

A fotorefraktív keratectomia (PRK) sebészi beavatkozásnak számít, - a szemüveggel és kontaktlencsével szemben - célja, hogy véglegesen és visszavonhatatlanul megváltoztassa a szaruhártya centrális törőerejét. Öregszemuség kialakulása után, a klasszikus kezelés esetén, olvasószemüveg (monitor szemüveg) viselésének szükségessége egyetlen kezelési csoportban sem kerülheto el (olvasószemüveg kezelését lásd előző oldalon).

A PRK eljárás

Az eljárás során a szaruhártya centrumában a műtéti területről eltávolítjuk a hámot és ebben a zónában végezzük el a lézerkezelést. A teljes beavatkozás csupán néhány percet vesz igénybe. A műtét után a hámhiány teljes mértékben, nyomtalanul gyógyul. Néhány napig némi fájdalom, kellemetlenség, fényérzékenység jelentkezhet. Ennek mértéke egyéni, mindenki másképp éli meg. Ez hazánkban a leggyakrabban végzett refraktív sebészeti beavatkozás. Mivel nem történik lebenykészítés az ebből eredő komplikációkkal nem kell számolni, és a felszíni kezelés miatt a szaruhártya érintetlen állománya itt a legnagyobb, ezáltal csökken a cornea ectasia (megnyúlás) esélye.