BENKO-KLIN
Szemészeti Kft.
E-mail: benko-klinkft@hotmail.com
Telefon: +36304499170 és +36308790101Rendelő: Nyíregyháza, Ér u. 9.

Szolgáltatásaink

Excimer lézeres látásjavítás, azaz dioptria-korrekció (PRK)

A legrégebben kifejlesztett lézeres szemműtéti eljárás. A szaruhártya felületi része, a hám mechanikusan eltávolításra kerül (ami egy speciális hoki alakú késsel a hám lehántását jelenti). A hám eltávolítása után az excimer lézer így már hozzáfér a kezelendő területhez, elpárologtatja a szaruhártya állományának néhány ezred milliméter vastagságú szövetrétegét. A hám 3-5 nap alatt újra benövi a szemfelszínt és a hámfosztott terület újra fájdalmatlanná válik. A lézerkezelés utáni terápiás CL felhelyezése pár napig szükséges lehet az idegvégződések fedésére, ezzel a fájdalom csökkenthető.

Therapiás excimer lézer kezelés (PTK)

Excimer lézerrel végzett műtét, amellyel nem a dioptria kerül módosításra, hanem a szaruhártya kóros elváltozásai, hámrendellenességi pl. hegei, homályai Az eljárás során néhány mikrométer vastagságú, kórosan megvastagodott bazálmembrán elpárologtatása után a regenerálódó hámban ismét kialakulnak a kapcsolóstruktúrák. Ezt követően a hám nem lökődik le, hanem a helyén marad, és a páciensnek megszűnnek a kellemetlen panaszai. Alkalmazásával a szaruhártya-átültetés kiváltható.

Általános szemészeti szakellátás

Akut betegek (friss sérülés, gyulladás, látásromlás) ellátása, illetve krónikus szemészeti betegségek gondozása (pl.: magasvérnyomás és cukorbetegség szemészeti szövődményei, glaucoma, időskori macula degeneráció)

Szemészeti szűrés

Látásunk évenkénti ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok. A rendszeres látásellenőrzés igénybevétele azért fontos, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. Kevesen tudják ugyanis, hogy a szemvizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürkehályog, zöldhályog, magas vérnyomás, cukorbetegség).

  • Szürkehályog műtétet, ahol beültetésre kerül egy mesterségesen előállított lencse, amivel pótolják a szürkehályog műtét során eltávolított borús szemlencsét.
  • Zöldhályog műtétet ahol gyógyítás soha nem a látásélesség javulását eredményezi, hanem mindig a szem belnyomásának csökkentését, amely elengedhetetlen feltétele annak, hogy a glaukómás károsodások ne alakuljanak ki.
  • Asztigmia esetén a távoli és a közeli tárgyak is elmosódottan látszanak. Ez általában akkor következik be, amikor a szaruhártya egyik irányba gömbölyűbb, míg a másik irányba laposabb görbülettel rendelkezik. Mára már kezelhető lézeres eljárással.
  • Egyéb műtétek

Áraink

Alkalmasságvizsgálat: 25.000 Ft
PRK: 145.000 Ft
PRK kontroll (az első 3 alkalommal): 5.000 Ft